O liczbie 1212 (tysiąc dwieście dwanaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 212
  • Zapis rzymski: MCCXII
  • Zapis słowny: tysiąc dwieście dwanaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc dwieście dwanaście okien.
  • Tysiąc dwieście dwanaście złotych truskawek.
  • Sprzedałem pomidor za tysiąc dwieście dwanaście złote.
  • Tysiąc dwieście dwanaście kolegów poszło dziś do pracy.
Cyfra 1212 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 34.814
  • Potęga2: 1468944
  • Potęga3: 1780360128