O liczbie 12080 (dwanaście tysięcy osiemdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 12 080
  • Zapis rzymski: (M)12LXXX
  • Zapis słowny: dwanaście tysięcy osiemdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwanaście tysięcy osiemdziesiąt limetek.
  • Dwanaście tysięcy osiemdziesiąt szarawych dyskietek.
  • Kupię obraz za dwanaście tysięcy osiemdziesiąt złotych.
  • Dwanaście tysięcy osiemdziesiąt przyjaciół nie przyszło dziś do biura.
Cyfra 12080 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 109.909
  • Potęga2: 145926400
  • Potęga3: 1762790912000