O liczbie 6040 (sześć tysięcy czterdzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 6 040
  • Zapis rzymski: (M)6XL
  • Zapis słowny: sześć tysięcy czterdzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześć tysięcy czterdzieści chlebów.
  • Sześć tysięcy czterdzieści słonecznych chlebów.
  • Sprzedaję portmonetkę za sześć tysięcy czterdzieści złotych.
  • Sześć tysięcy czterdzieści kolegów przyszło dziś do pracy.
Cyfra 6040 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 77.717
  • Potęga2: 36481600
  • Potęga3: 220348864000