O liczbie 1198 (tysiąc sto dziewięćdziesiąt osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 198
  • Zapis rzymski: MCXCVIII
  • Zapis słowny: tysiąc sto dziewięćdziesiąt osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc sto dziewięćdziesiąt osiem okien.
  • Tysiąc sto dziewięćdziesiąt osiem stalowych Ipadów.
  • Sprzedaję ekran za tysiąc sto dziewięćdziesiąt osiem złotych.
  • Tysiąc sto dziewięćdziesiąt osiem koleżanek ma uczulenie na truskawki.
Cyfra 1198 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 34.612
  • Potęga2: 1435204
  • Potęga3: 1719374392