O liczbie 1194 (tysiąc sto dziewięćdziesiąt cztery)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 194
  • Zapis rzymski: MCXCIV
  • Zapis słowny: tysiąc sto dziewięćdziesiąt cztery
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc sto dziewięćdziesiąt cztery robaki.
  • Tysiąc sto dziewięćdziesiąt cztery zielone ogórki.
  • Kupuję lampę za tysiąc sto dziewięćdziesiąt cztery złote.
  • Tysiąc sto dziewięćdziesiąt cztery osób zapewne nie przypada chodzić na basen.
Cyfra 1194 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 34.554
  • Potęga2: 1425636
  • Potęga3: 1702209384