O liczbie 11021 (jedenaście tysięcy dwadzieścia jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 11 021
  • Zapis rzymski: (M)11XXI
  • Zapis słowny: jedenaście tysięcy dwadzieścia jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Jedenaście tysięcy dwadzieścia jeden okien.
  • Jedenaście tysięcy dwadzieścia jeden plastikowych świeczek.
  • Sprzedałem krzesło za jedenaście tysięcy dwadzieścia jeden złotych.
  • Jedenaście tysięcy dwadzieścia jeden koleżanek zapewne nie lub chodzić na basen.
Cyfra 11021 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 104.981
  • Potęga2: 121462441
  • Potęga3: 1338637562261