O liczbie 1089 (tysiąc osiemdziesiąt dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 089
  • Zapis rzymski: MLXXXIX
  • Zapis słowny: tysiąc osiemdziesiąt dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc osiemdziesiąt dziewięć Ipadów.
  • Tysiąc osiemdziesiąt dziewięć słonecznych kulek.
  • Sprzedam ołówek za tysiąc osiemdziesiąt dziewięć złotych.
  • Tysiąc osiemdziesiąt dziewięć osób z naszej szkoły nie założyło jeszcze rodziny.
Cyfra 1089 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 33
  • Potęga2: 1185921
  • Potęga3: 1291467969