O liczbie 1088 (tysiąc osiemdziesiąt osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 088
  • Zapis rzymski: MLXXXVIII
  • Zapis słowny: tysiąc osiemdziesiąt osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc osiemdziesiąt osiem pomidorów.
  • Tysiąc osiemdziesiąt osiem turkusowych robaków.
  • Sprzedałem borówkę za tysiąc osiemdziesiąt osiem złotych.
  • Tysiąc osiemdziesiąt osiem koleżanek z naszej szkoły nie założyło jeszcze rodziny.
Cyfra 1088 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 32.985
  • Potęga2: 1183744
  • Potęga3: 1287913472