O liczbie 10672 (dziesięć tysięcy sześćset siedemdziesiąt dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 10 672
  • Zapis rzymski: (M)10DCLXXII
  • Zapis słowny: dziesięć tysięcy sześćset siedemdziesiąt dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziesięć tysięcy sześćset siedemdziesiąt dwa cytryn.
  • Dziesięć tysięcy sześćset siedemdziesiąt dwa czerwonych myszek.
  • Sprzedałem okno za dziesięć tysięcy sześćset siedemdziesiąt dwa złote.
  • Dziesięć tysięcy sześćset siedemdziesiąt dwa przyjaciół z naszej szkoły pochodzi z miasta.
Cyfra 10672 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 103.305
  • Potęga2: 113891584
  • Potęga3: 1215450984448