O liczbie 1040 (tysiąc czterdzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 040
  • Zapis rzymski: MXL
  • Zapis słowny: tysiąc czterdzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc czterdzieści marchewek.
  • Tysiąc czterdzieści czerwonych truskawek.
  • Kupiłem drzewo za tysiąc czterdzieści złotych.
  • Tysiąc czterdzieści kolegów zapewne nie lub chodzić na basen.
Cyfra 1040 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 32.249
  • Potęga2: 1081600
  • Potęga3: 1124864000