O liczbie 10218 (dziesięć tysięcy dwieście osiemnaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 10 218
  • Zapis rzymski: (M)10CCXVIII
  • Zapis słowny: dziesięć tysięcy dwieście osiemnaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziesięć tysięcy dwieście osiemnaście ogórków.
  • Dziesięć tysięcy dwieście osiemnaście białych ciastek.
  • Sprzedaję aparat za dziesięć tysięcy dwieście osiemnaście złotych.
  • Dziesięć tysięcy dwieście osiemnaście przyjaciół zapewne lubi chodzić na basen.
Cyfra 10218 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 101.084
  • Potęga2: 104407524
  • Potęga3: 1066836080232