O liczbie 5109 (pięć tysięcy sto dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 109
  • Zapis rzymski: (M)5CIX
  • Zapis słowny: pięć tysięcy sto dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy sto dziewięć jabłek.
  • Pięć tysięcy sto dziewięć fioletowych szkodników.
  • Kupię sztaluga za pięć tysięcy sto dziewięć złotych.
  • Pięć tysięcy sto dziewięć osób zapewne lubi chodzić na imprezy.
Cyfra 5109 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 71.477
  • Potęga2: 26101881
  • Potęga3: 133354510029