O liczbie 10120 (dziesięć tysięcy sto dwadzieścia)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 10 120
  • Zapis rzymski: (M)10CXX
  • Zapis słowny: dziesięć tysięcy sto dwadzieścia
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziesięć tysięcy sto dwadzieścia malin.
  • Dziesięć tysięcy sto dwadzieścia marmurowych mydeł.
  • Kupuję sztaluga za dziesięć tysięcy sto dwadzieścia złotych.
  • Dziesięć tysięcy sto dwadzieścia kolegów jadłoby tylko warzywa.
Cyfra 10120 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 100.598
  • Potęga2: 102414400
  • Potęga3: 1036433728000