O liczbie 10027 (dziesięć tysięcy dwadzieścia siedem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 10 027
  • Zapis rzymski: (M)10XXVII
  • Zapis słowny: dziesięć tysięcy dwadzieścia siedem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziesięć tysięcy dwadzieścia siedem robaków.
  • Dziesięć tysięcy dwadzieścia siedem granitowych komputerów.
  • Sprzedam szminkę za dziesięć tysięcy dwadzieścia siedem złotych.
  • Dziesięć tysięcy dwadzieścia siedem kolegów zarobiło pomagając cioci.
Cyfra 10027 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 100.135
  • Potęga2: 100540729
  • Potęga3: 1008121889683