O liczbie 9988 (dziewięć tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 9 988
  • Zapis rzymski: (M)10MLXXXVIII
  • Zapis słowny: dziewięć tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziewięć tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt osiem bułek.
  • Dziewięć tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt osiem jasnych jabłek.
  • Kupiłem parapet za dziewięć tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt osiem złotych.
  • Dziewięć tysięcy dziewięćset osiemdziesiąt osiem kolegów z naszej szkoły chce iść do domu.
Cyfra 9988 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 99.94
  • Potęga2: 99760144
  • Potęga3: 996404318272