O liczbie 987 (dziewięćset osiemdziesiąt siedem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 987
  • Zapis rzymski: CMLXXXVII
  • Zapis słowny: dziewięćset osiemdziesiąt siedem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziewięćset osiemdziesiąt siedem szkodników.
  • Dziewięćset osiemdziesiąt siedem plastikowych robaków.
  • Kupię portret za dziewięćset osiemdziesiąt siedem złotych.
  • Dziewięćset osiemdziesiąt siedem koleżanek z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 987 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 31.417
  • Potęga2: 974169
  • Potęga3: 961504803