O liczbie 9080 (dziewięć tysięcy osiemdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 9 080
  • Zapis rzymski: (M)9LXXX
  • Zapis słowny: dziewięć tysięcy osiemdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziewięć tysięcy osiemdziesiąt mydeł.
  • Dziewięć tysięcy osiemdziesiąt czarnych marchewek.
  • Sprzedam żelazko za dziewięć tysięcy osiemdziesiąt złotych.
  • Dziewięć tysięcy osiemdziesiąt koleżanek ma uczulenie na warzywa.
Cyfra 9080 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 95.289
  • Potęga2: 82446400
  • Potęga3: 748613312000