O liczbie 9003 (dziewięć tysięcy trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 9 003
  • Zapis rzymski: (M)9III
  • Zapis słowny: dziewięć tysięcy trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziewięć tysięcy trzy robaków.
  • Dziewięć tysięcy trzy ciemnych jabłek.
  • Sprzedaję ołówek za dziewięć tysięcy trzy złote.
  • Dziewięć tysięcy trzy koleżanek zapomniało odrobić lekcji.
Cyfra 9003 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 94.884
  • Potęga2: 81054009
  • Potęga3: 729729243027