O liczbie 90000 (dziewięćdziesiąt tysięcy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 90 000
  • Zapis rzymski: (M)90
  • Zapis słowny: dziewięćdziesiąt tysięcy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziewięćdziesiąt tysięcy myszek.
  • Dziewięćdziesiąt tysięcy brązowych malin.
  • Kupiłem monitor za dziewięćdziesiąt tysięcy złotych.
  • Dziewięćdziesiąt tysięcy osób z naszej szkoły chce iść na zajęcia.
Cyfra 90000 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 300
  • Potęga2: 8100000000
  • Potęga3: 7.29E+14