O liczbie 8948 (osiem tysięcy dziewięćset czterdzieści osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 948
  • Zapis rzymski: (M)9MXLVIII
  • Zapis słowny: osiem tysięcy dziewięćset czterdzieści osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy dziewięćset czterdzieści osiem wiśni.
  • Osiem tysięcy dziewięćset czterdzieści osiem złotych dyskietek.
  • Sprzedaję Ipod za osiem tysięcy dziewięćset czterdzieści osiem złotych.
  • Osiem tysięcy dziewięćset czterdzieści osiem przyjaciół zarobiło pracując.
Cyfra 8948 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 94.594
  • Potęga2: 80066704
  • Potęga3: 716436867392