O liczbie 8901 (osiem tysięcy dziewięćset jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 901
  • Zapis rzymski: (M)9MI
  • Zapis słowny: osiem tysięcy dziewięćset jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy dziewięćset jeden truskawek.
  • Osiem tysięcy dziewięćset jeden plastikowych Ipadów.
  • Kupiłem telewizor za osiem tysięcy dziewięćset jeden złotych.
  • Osiem tysięcy dziewięćset jeden kolegów jadłoby tylko truskawki.
Cyfra 8901 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 94.345
  • Potęga2: 79227801
  • Potęga3: 705206656701