O liczbie 8830 (osiem tysięcy osiemset trzydzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 830
  • Zapis rzymski: (M)8DCCCXXX
  • Zapis słowny: osiem tysięcy osiemset trzydzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy osiemset trzydzieści wiśni.
  • Osiem tysięcy osiemset trzydzieści stalowych robaków.
  • Kupię flamaster za osiem tysięcy osiemset trzydzieści złotych.
  • Osiem tysięcy osiemset trzydzieści kolegów ma uczulenie na marchewkę.
Cyfra 8830 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 93.968
  • Potęga2: 77968900
  • Potęga3: 688465387000