O liczbie 8748 (osiem tysięcy siedemset czterdzieści osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 748
  • Zapis rzymski: (M)8DCCXLVIII
  • Zapis słowny: osiem tysięcy siedemset czterdzieści osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy siedemset czterdzieści osiem świeczek.
  • Osiem tysięcy siedemset czterdzieści osiem kolorowych MP3.
  • Sprzedaję tablicę za osiem tysięcy siedemset czterdzieści osiem złotych.
  • Osiem tysięcy siedemset czterdzieści osiem przyjaciół ma uczulenie na owoce.
Cyfra 8748 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 93.531
  • Potęga2: 76527504
  • Potęga3: 669462604992