O liczbie 85742 (osiemdziesiąt pięć tysięcy siedemset czterdzieści dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 85 742
  • Zapis rzymski: (M)85DCCXLII
  • Zapis słowny: osiemdziesiąt pięć tysięcy siedemset czterdzieści dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiemdziesiąt pięć tysięcy siedemset czterdzieści dwa mydeł.
  • Osiemdziesiąt pięć tysięcy siedemset czterdzieści dwa plastikowych malin.
  • Sprzedaję Ipad za osiemdziesiąt pięć tysięcy siedemset czterdzieści dwa złote.
  • Osiemdziesiąt pięć tysięcy siedemset czterdzieści dwa koleżanek nie przyszło dziś do biura.
Cyfra 85742 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 292.817
  • Potęga2: 7351690564
  • Potęga3: 6.3034865233849E+14