O liczbie 85001 (osiemdziesiąt pięć tysięcy jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 85 001
  • Zapis rzymski: (M)85I
  • Zapis słowny: osiemdziesiąt pięć tysięcy jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiemdziesiąt pięć tysięcy jeden truskawek.
  • Osiemdziesiąt pięć tysięcy jeden fioletowych kalkulatorów.
  • Sprzedam krzesło za osiemdziesiąt pięć tysięcy jeden złotych.
  • Osiemdziesiąt pięć tysięcy jeden koleżanek zapomniało przypomnieć sobie lekcji.
Cyfra 85001 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 291.549
  • Potęga2: 7225170001
  • Potęga3: 6.14146675255E+14