O liczbie 8473 (osiem tysięcy czterysta siedemdziesiąt trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 473
  • Zapis rzymski: (M)8CDLXXIII
  • Zapis słowny: osiem tysięcy czterysta siedemdziesiąt trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy czterysta siedemdziesiąt trzy kaktusów.
  • Osiem tysięcy czterysta siedemdziesiąt trzy zielonych MP3.
  • Kupię drzewo za osiem tysięcy czterysta siedemdziesiąt trzy złote.
  • Osiem tysięcy czterysta siedemdziesiąt trzy kolegów zapomniało nadrobić zadania.
Cyfra 8473 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 92.049
  • Potęga2: 71791729
  • Potęga3: 608291319817