O liczbie 8420 (osiem tysięcy czterysta dwadzieścia)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 420
  • Zapis rzymski: (M)8CDXX
  • Zapis słowny: osiem tysięcy czterysta dwadzieścia
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy czterysta dwadzieścia kaktusów.
  • Osiem tysięcy czterysta dwadzieścia białych głośników.
  • Kupię kredę za osiem tysięcy czterysta dwadzieścia złotych.
  • Osiem tysięcy czterysta dwadzieścia koleżanek pójdzie do pracy.
Cyfra 8420 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 91.761
  • Potęga2: 70896400
  • Potęga3: 596947688000