O liczbie 8348 (osiem tysięcy trzysta czterdzieści osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 348
  • Zapis rzymski: (M)8CCCXLVIII
  • Zapis słowny: osiem tysięcy trzysta czterdzieści osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy trzysta czterdzieści osiem jabłek.
  • Osiem tysięcy trzysta czterdzieści osiem brązowych truskawek.
  • Kupuję głośnik za osiem tysięcy trzysta czterdzieści osiem złotych.
  • Osiem tysięcy trzysta czterdzieści osiem osób przyszło dziś do szkoły.
Cyfra 8348 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 91.367
  • Potęga2: 69689104
  • Potęga3: 581764640192