O liczbie 8144 (osiem tysięcy sto czterdzieści cztery)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 144
  • Zapis rzymski: (M)8CXLIV
  • Zapis słowny: osiem tysięcy sto czterdzieści cztery
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy sto czterdzieści cztery ramki.
  • Osiem tysięcy sto czterdzieści cztery pomarańczowe truskawki.
  • Sprzedaję długopis za osiem tysięcy sto czterdzieści cztery złote.
  • Osiem tysięcy sto czterdzieści cztery kolegów gustuje w warzywa.
Cyfra 8144 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 90.244
  • Potęga2: 66324736
  • Potęga3: 540148649984