O liczbie 8088 (osiem tysięcy osiemdziesiąt osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 088
  • Zapis rzymski: (M)8LXXXVIII
  • Zapis słowny: osiem tysięcy osiemdziesiąt osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy osiemdziesiąt osiem jabłek.
  • Osiem tysięcy osiemdziesiąt osiem plastikowych jabłek.
  • Kupuję portmonetkę za osiem tysięcy osiemdziesiąt osiem złotych.
  • Osiem tysięcy osiemdziesiąt osiem koleżanek pójdzie dziś do pracy.
Cyfra 8088 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 89.933
  • Potęga2: 65415744
  • Potęga3: 529082537472