O liczbie 8073 (osiem tysięcy siedemdziesiąt trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 073
  • Zapis rzymski: (M)8LXXIII
  • Zapis słowny: osiem tysięcy siedemdziesiąt trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy siedemdziesiąt trzy pomidorów.
  • Osiem tysięcy siedemdziesiąt trzy zielonych głośników.
  • Sprzedałem szklankę za osiem tysięcy siedemdziesiąt trzy złote.
  • Osiem tysięcy siedemdziesiąt trzy koleżanek zapewne lubi chodzić na basen.
Cyfra 8073 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 89.85
  • Potęga2: 65173329
  • Potęga3: 526144285017