O liczbie 8050 (osiem tysięcy pięćdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 050
  • Zapis rzymski: (M)8L
  • Zapis słowny: osiem tysięcy pięćdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy pięćdziesiąt kaktusów.
  • Osiem tysięcy pięćdziesiąt fioletowych okien.
  • Sprzedaję parapet za osiem tysięcy pięćdziesiąt złotych.
  • Osiem tysięcy pięćdziesiąt przyjaciół na pewno lubi chodzić na basen.
Cyfra 8050 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 89.722
  • Potęga2: 64802500
  • Potęga3: 521660125000