O liczbie 8040 (osiem tysięcy czterdzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 040
  • Zapis rzymski: (M)8XL
  • Zapis słowny: osiem tysięcy czterdzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy czterdzieści borówek.
  • Osiem tysięcy czterdzieści żółtych robaków.
  • Kupiłem ekran za osiem tysięcy czterdzieści złotych.
  • Osiem tysięcy czterdzieści koleżanek uwielbia warzywa.
Cyfra 8040 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 89.666
  • Potęga2: 64641600
  • Potęga3: 519718464000