O liczbie 73020 (siedemdziesiąt trzy tysiące dwadzieścia)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 73 020
  • Zapis rzymski: (M)73XX
  • Zapis słowny: siedemdziesiąt trzy tysiące dwadzieścia
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Siedemdziesiąt trzy tysiące dwadzieścia malin.
  • Siedemdziesiąt trzy tysiące dwadzieścia miedzianych wiśni.
  • Kupiłem ekran za siedemdziesiąt trzy tysiące dwadzieścia złotych.
  • Siedemdziesiąt trzy tysiące dwadzieścia przyjaciół z naszej szkoły chce iść na zajęcia.
Cyfra 73020 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 270.222
  • Potęga2: 5331920400
  • Potęga3: 3.89336827608E+14