O liczbie 7001 (siedem tysięcy jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 7 001
  • Zapis rzymski: (M)7I
  • Zapis słowny: siedem tysięcy jeden
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Siedem tysięcy jeden głośników.
  • Siedem tysięcy jeden słonecznych ogórków.
  • Sprzedaję szafkę za siedem tysięcy jeden złotych.
  • Siedem tysięcy jeden koleżanek zapewne lubi chodzić na imprezy.
Cyfra 7001 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 83.672
  • Potęga2: 49014001
  • Potęga3: 343147021001