O liczbie 69000 (sześćdziesiąt dziewięć tysięcy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 69 000
  • Zapis rzymski: (M)69
  • Zapis słowny: sześćdziesiąt dziewięć tysięcy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześćdziesiąt dziewięć tysięcy Iphonów.
  • Sześćdziesiąt dziewięć tysięcy jasnych liści.
  • Sprzedałem monitor LCD za sześćdziesiąt dziewięć tysięcy złotych.
  • Sześćdziesiąt dziewięć tysięcy przyjaciół zapomniało nadrobić zajęć.
Cyfra 69000 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 262.679
  • Potęga2: 4761000000
  • Potęga3: 3.28509E+14