O liczbie 6789 (sześć tysięcy siedemset osiemdziesiąt dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 6 789
  • Zapis rzymski: (M)6DCCLXXXIX
  • Zapis słowny: sześć tysięcy siedemset osiemdziesiąt dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześć tysięcy siedemset osiemdziesiąt dziewięć limetek.
  • Sześć tysięcy siedemset osiemdziesiąt dziewięć szarawych Iphonów.
  • Kupuję biurko za sześć tysięcy siedemset osiemdziesiąt dziewięć złotych.
  • Sześć tysięcy siedemset osiemdziesiąt dziewięć przyjaciół nie przyszło do szkoły.
Cyfra 6789 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 82.395
  • Potęga2: 46090521
  • Potęga3: 312908547069