O liczbie 6501 (sześć tysięcy pięćset jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 6 501
  • Zapis rzymski: (M)6DI
  • Zapis słowny: sześć tysięcy pięćset jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześć tysięcy pięćset jeden jabłek.
  • Sześć tysięcy pięćset jeden kolorowych kaktusów.
  • Sprzedam monitor CRT za sześć tysięcy pięćset jeden złotych.
  • Sześć tysięcy pięćset jeden koleżanek na pewno nie przypada chodzić na narty.
Cyfra 6501 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 80.629
  • Potęga2: 42263001
  • Potęga3: 274751769501