O liczbie 6472 (sześć tysięcy czterysta siedemdziesiąt dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 6 472
  • Zapis rzymski: (M)6CDLXXII
  • Zapis słowny: sześć tysięcy czterysta siedemdziesiąt dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześć tysięcy czterysta siedemdziesiąt dwa chlebów.
  • Sześć tysięcy czterysta siedemdziesiąt dwa granitowych przycisków.
  • Kupię maczugę za sześć tysięcy czterysta siedemdziesiąt dwa złote.
  • Sześć tysięcy czterysta siedemdziesiąt dwa przyjaciół zawsze skusi się marchewkę.
Cyfra 6472 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 80.449
  • Potęga2: 41886784
  • Potęga3: 271091266048