O liczbie 64000 (sześćdziesiąt cztery tysiące)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 64 000
  • Zapis rzymski: (M)64
  • Zapis słowny: sześćdziesiąt cztery tysiące
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześćdziesiąt cztery tysiące ogórków.
  • Sześćdziesiąt cztery tysiące piwnych myszek.
  • Kupuję podstawkę za sześćdziesiąt cztery tysiące złotych.
  • Sześćdziesiąt cztery tysiące osób zarobiło w internecie.
Cyfra 64000 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 252.982
  • Potęga2: 4096000000
  • Potęga3: 2.62144E+14