O liczbie 61438 (sześćdziesiąt jeden tysięcy czterysta trzydzieści osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 61 438
  • Zapis rzymski: (M)61CDXXXVIII
  • Zapis słowny: sześćdziesiąt jeden tysięcy czterysta trzydzieści osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześćdziesiąt jeden tysięcy czterysta trzydzieści osiem dyskietek.
  • Sześćdziesiąt jeden tysięcy czterysta trzydzieści osiem złotych dyskietek.
  • Sprzedaję szminkę za sześćdziesiąt jeden tysięcy czterysta trzydzieści osiem złotych.
  • Sześćdziesiąt jeden tysięcy czterysta trzydzieści osiem koleżanek nie pójdzie dziś do pracy.
Cyfra 61438 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 247.867
  • Potęga2: 3774627844
  • Potęga3: 2.3190558547967E+14