O liczbie 61009 (sześćdziesiąt jeden tysięcy dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 61 009
  • Zapis rzymski: (M)61IX
  • Zapis słowny: sześćdziesiąt jeden tysięcy dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześćdziesiąt jeden tysięcy dziewięć marchewek.
  • Sześćdziesiąt jeden tysięcy dziewięć ciemnych marchewek.
  • Kupuję szminkę za sześćdziesiąt jeden tysięcy dziewięć złotych.
  • Sześćdziesiąt jeden tysięcy dziewięć przyjaciół nie kupiło biletu.
Cyfra 61009 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 247
  • Potęga2: 3722098081
  • Potęga3: 2.2708148182373E+14