O liczbie 6025 (sześć tysięcy dwadzieścia pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 6 025
  • Zapis rzymski: (M)6XXV
  • Zapis słowny: sześć tysięcy dwadzieścia pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześć tysięcy dwadzieścia pięć ogórków.
  • Sześć tysięcy dwadzieścia pięć marmurowych kaktusów.
  • Sprzedam portmonetkę za sześć tysięcy dwadzieścia pięć złotych.
  • Sześć tysięcy dwadzieścia pięć kolegów ma uczulenie na pomidory.
Cyfra 6025 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 77.621
  • Potęga2: 36300625
  • Potęga3: 218711265625