O liczbie 5950 (pięć tysięcy dziewięćset pięćdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 950
  • Zapis rzymski: (M)6ML
  • Zapis słowny: pięć tysięcy dziewięćset pięćdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy dziewięćset pięćdziesiąt pomidorów.
  • Pięć tysięcy dziewięćset pięćdziesiąt zielonych limetek.
  • Sprzedałem podstawkę za pięć tysięcy dziewięćset pięćdziesiąt złotych.
  • Pięć tysięcy dziewięćset pięćdziesiąt osób ma uczulenie na warzywa.
Cyfra 5950 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 77.136
  • Potęga2: 35402500
  • Potęga3: 210644875000