O liczbie 5840 (pięć tysięcy osiemset czterdzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 840
  • Zapis rzymski: (M)5DCCCXL
  • Zapis słowny: pięć tysięcy osiemset czterdzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy osiemset czterdzieści ogórków.
  • Pięć tysięcy osiemset czterdzieści miedzianych cytryn.
  • Kupię tablicę za pięć tysięcy osiemset czterdzieści złotych.
  • Pięć tysięcy osiemset czterdzieści przyjaciół zarobiło pracując.
Cyfra 5840 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 76.42
  • Potęga2: 34105600
  • Potęga3: 199176704000