O liczbie 5818 (pięć tysięcy osiemset osiemnaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 818
  • Zapis rzymski: (M)5DCCCXVIII
  • Zapis słowny: pięć tysięcy osiemset osiemnaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy osiemset osiemnaście ramek.
  • Pięć tysięcy osiemset osiemnaście turkusowych malin.
  • Sprzedaję książkę za pięć tysięcy osiemset osiemnaście złotych.
  • Pięć tysięcy osiemset osiemnaście przyjaciół zapewne nie lub chodzić na narty.
Cyfra 5818 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 76.276
  • Potęga2: 33849124
  • Potęga3: 196934203432