O liczbie 5802 (pięć tysięcy osiemset dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 802
  • Zapis rzymski: (M)5DCCCII
  • Zapis słowny: pięć tysięcy osiemset dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy osiemset dwa okien.
  • Pięć tysięcy osiemset dwa jasnych ciastek.
  • Kupiłem fotel za pięć tysięcy osiemset dwa złote.
  • Pięć tysięcy osiemset dwa koleżanek zapomniało odrobić lekcji.
Cyfra 5802 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 76.171
  • Potęga2: 33663204
  • Potęga3: 195313909608