O liczbie 5772 (pięć tysięcy siedemset siedemdziesiąt dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 772
  • Zapis rzymski: (M)5DCCLXXII
  • Zapis słowny: pięć tysięcy siedemset siedemdziesiąt dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy siedemset siedemdziesiąt dwa okien.
  • Pięć tysięcy siedemset siedemdziesiąt dwa marmurowych porzeczek.
  • Kupuję żelazko za pięć tysięcy siedemset siedemdziesiąt dwa złote.
  • Pięć tysięcy siedemset siedemdziesiąt dwa koleżanek zawsze skusi się owoce.
Cyfra 5772 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 75.974
  • Potęga2: 33315984
  • Potęga3: 192299859648