O liczbie 5740 (pięć tysięcy siedemset czterdzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 740
  • Zapis rzymski: (M)5DCCXL
  • Zapis słowny: pięć tysięcy siedemset czterdzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy siedemset czterdzieści głośników.
  • Pięć tysięcy siedemset czterdzieści granitowych cytryn.
  • Kupię szafkę za pięć tysięcy siedemset czterdzieści złotych.
  • Pięć tysięcy siedemset czterdzieści kolegów kupiło bilet.
Cyfra 5740 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 75.763
  • Potęga2: 32947600
  • Potęga3: 189119224000