O liczbie 5672 (pięć tysięcy sześćset siedemdziesiąt dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 672
  • Zapis rzymski: (M)5DCLXXII
  • Zapis słowny: pięć tysięcy sześćset siedemdziesiąt dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy sześćset siedemdziesiąt dwa liści.
  • Pięć tysięcy sześćset siedemdziesiąt dwa brązowych kulek.
  • Kupię monitor CRT za pięć tysięcy sześćset siedemdziesiąt dwa złote.
  • Pięć tysięcy sześćset siedemdziesiąt dwa osób z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 5672 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 75.313
  • Potęga2: 32171584
  • Potęga3: 182477224448